Pizzové oné (rýchla večera)

Skôr, ako som stihol doniesť foťák, už mi tie potvory vyjedli na plechu diery :-).

Vezmite nasledovné suroviny, alebo aj iné – podľa toho, čo máte práve v chladničke:

  • rožky, chleba, alebo žemle
  • paradajky
  • kečup
  • salámu alebo šunku
  • tvrdý syr
  • čierne olivy, šampióny
  • čierne korenie, soľ
  • oregano, majoránku
  • strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • dve deti, čo sa budú furt do všetkého pchať
  • červené víno pre otecka

Naschvál nepíšem množstvá, lebo doma ja tak predsa varíme od oka.

Paradajky a salámu nakrájame na malé kúsky, dieťa za ten čas zabavíme krájaním syra a čiernych olív (príborovým nožíkom). Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, korenie, soľ, majoránku, oregano, kečup, olej a všetko spolu dobre zamiešame. Vytiahneme dieťa zo vzniknutej grcky a môžeme pristúpiť k natieraniu na pečivo.

Rožky priečne nakrájame a necháme deti, nech ich natrú vzniknutou zmesou a poukladajú na plech. Trúbu zohrejeme asi na 150-180°C, za ten čas poutierame zvyšnú zmes z dlážky, kde (ne)očakávane skončila po zásahu detí.

Pečieme dobrú chvíľu, ale nie zase veľa, lebo však tam nie je čo veľmi piecť. Konzumujeme v teplom (prípadne mierne podnapitom) stave. Dobrú chuť!


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, pestujem zeleninu a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.