Pizzové oné (rýchla večera)
Vezmite nasledovné suroviny, alebo aj iné – podľa toho, čo máte práve v chladničke:
- rožky, chleba, alebo žemle
- paradajky
- kečup
- salámu alebo šunku
- tvrdý syr
- čierne olivy, šampióny
- čierne korenie, soľ
- oregano, majoránku
- strúčik cesnaku
- olivový olej
- dve deti, čo sa budú furt do všetkého pchať
- červené víno pre otecka
Naschvál nepíšem množstvá, lebo doma ja tak predsa varíme od oka.
Paradajky a salámu nakrájame na malé kúsky, dieťa za ten čas zabavíme krájaním syra a čiernych olív (príborovým nožíkom). Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, korenie, soľ, majoránku, oregano, kečup, olej a všetko spolu dobre zamiešame. Vytiahneme dieťa zo vzniknutej grcky a môžeme pristúpiť k natieraniu na pečivo.
Rožky priečne nakrájame a necháme deti, nech ich natrú vzniknutou zmesou a poukladajú na plech. Trúbu zohrejeme asi na 150-180°C, za ten čas poutierame zvyšnú zmes z dlážky, kde (ne)očakávane skončila po zásahu detí.
Pečieme dobrú chvíľu, ale nie zase veľa, lebo však tam nie je čo veľmi piecť. Konzumujeme v teplom (prípadne mierne podnapitom) stave. Dobrú chuť!